EVERGREEN LA IARBA VERDE


Editii organizate (6) : 1998-2003

Locatii : Strandul R.G.A.B. Snagov (1998-1999), Vila 23 – Snagov (2000), Complexul Pacea - Snagov (2001-2002), Padurea Moara Vlasiei (2003)

Prezentare :
Padurea Snagov este situata la 35 km de capitala pe DN1. Din soseaua nationala se ramifica o serie de drumuri secundare care merg spre locurile de agrement. Strandul R.G.A.B. este situat la capatul nordic al micii peninsule formate de lacul Snagov si "Coada lunga". Lacul Snagov prezinta spre margini numeroase intranduri in forma de golfuri, mai mult sau mai putin alungite, pe care localnicii le-au denumit "cozi". Lacul este considerat unul dintre cele mai mari limane fluviatile din Campia Romana (576 ha, 18km lungime, 9 m adancime). Pe o insula a lacului se afla Manastirea Snagov, ctitorita la inceputul secolului al XV-lea de Neagoe Basarab.

Locasul are o insemnatate culturala aparte aici fiind intemeiata in 1643 prima tiparnita pentru imprimarea cartilor bisericesti. Odinioara insula era legata de mal printr-un pod din barne de stejar. Istoria consemneaza ca la 1821, podul a fost incendiat in razboiul grecilor rasculati de Ipsilante cu turcii. Astazi manastirea poate fi vizitata cu salupa ce-si asteapta pasagerii acostata la pontonul strandului. Destinatiile alternative ale evenimentului Complexul Pacea si Vila 23 sunt situate pe malurile lacului Snagov avand restaurant, debarcader, strand, spatii de agrement. (Vila 23 ofera in plus spatii de cazare).

Istoric :
Evenimentul are o semnificatie aparte fiind primul din seria celor organizate incepand cu 1998 de RETROMOBIL CLUB ROMANIA. Desi la editia inaugurala desfasurata in 30 MAI 1998 la Strandul R.G.A.B. au participat majoritatea membrilor fondatori ai R.C.R. numarul vehiculelor istorice participante a fost de doar 4. Astazi, cand recordul de participare la un eveniment R.C.R. a atins cota "47" (CARPATI RETRO - 2001), privim cu nostalgie fotografiile realizate cu acesta ocazie. Padurea Snagov ofera numeroase locuri de recreere. Membrii R.C.R. s-au oprit la trei dintre ele, acestea devenind pe rand punctul terminus al paradei. Editia 1999 s-a desfasurat la Strandul R.G.A.B. iar cea din 2000 la Vila 23. Editia din 2001 a fost organizata la Complexul Pacea, in colaborare cu Radio Contact care a amplasat scena mobila contruita pe unul din cele doua vehicule istorice pe care le detine. A concertat formatia El Negro. Concertul a fost precedat de un pic-nic si un concurs de pescuit. Alaturi de membrii R.C.R., care s-au intrecut intr-o proba de suplete, au participat peste 30 de reprezentanti ai mass-mediei bucurestene. Evenimentul a fost reeditat in 2002 la Complexul Pacea iar in 2003 pic-nic-ul s-a tinut in Padurea Moara Vlasiei.