RETROMOBIL Grand Prix

Sambata 12 iulie Retromobil Club Romania a oranizat a IX-a editie a RETROMOBIL Grand Prix. Competitia, la care au participat 34 de vebicule istorice, s-a desfasurat pe circuitul AMCKART (1240 m), partial in nocturna. Clasamentele intocmite clasamente pe categorii, « Regularitate » (cea mai mica diferenta dintre cele doua manse parcurse) si « Sport » (cea mai mica penalizare calculata in functie de abaterea de la media orara impusa de 60 km/h) au fost urmatoarele :

Categoria "REGULARITATE" :

1. Serban Enache - Alfa Romeo GT (1969)
2. Catalin Nita - Dacia 1100 (1969)
3. Nicu Iordache - Renault 12 Gordini (1972)

Categoria "SPORT" :

1. Panagiotis Ladopoulos - Ford Escort Mk I (1975)
2. Serban Enache - Alfa Romeo GT (1969)
2. Costin Ganescu - Porsche 911 T (1971)

In paralel cu concursul in parkingul circuitului s-a desfasurat o
expozitie care a reunit 15 vehicule istorice.

La editia din acest an a RETROMOBIL Grand Prix s-a inregistrat o premiera, participarea unui motociclist, bucuresteanul Oltean Radu (Suzuki GS 500 E-1977).

O surpriza de proportii a fost participarea la cursa a jurnalistului american Seth Carmichael, care efectueaza in aceasta luna un raid Germania-Turcia la bordul unui automobil Lancia Flaminia (1960) care ulterior va fi expediat peste ocean pentru a intregi colectia personala.

Alaturi de castigatorul categoriei SPORT, tanara speranta a echipei Just Classic Racing Team, Panagiotis Ladopoulos, si cei care l-au urmat in clasament, piloti cu vechi state in cursele "istoricelor" din echipa Auto Clasic Club Serban Enache si Costin Moga, a incantat asistenta cu o superba evolutie cunoscutul pilot Florin Nuta (Dacia 1300 - 1971).

Cel mai bun timp al zilei, realizat insa hors concours datorita anului de fabricatie al automobilului (1985), a fost realizat de pilotul Bogdan Rusea (Serus Racing Club) care a incantat asistenta la bordului unui Porsche 911 preparat pentru competii.

Nu putem incheia fara sa notam prezenta unui numeros public care a contribuit la reusita unui eveniment unic in peisajul evenimentelor organizate cu vehicule istorice in Romania. Multumim gazdelor noastre, Circuitul AMCKART, care de noua ani gazduieste competitia RETROMOBIL Grand Prix.GALERIE FOTO 1 2
PARTICIPANTI
REZULTATE


 

   
   
 
© 2001-2018 Retromobil Club Romania