RETROMOBIL Grand Prix

Sambata 11 iulie, pe Autodromul Titi Aur, situat in localitatea Crevedia, RETROMOBIL CLUB ROMANIA a organizat editia a X-a RETROMOBIL Grand Prix .
Evenimentul a fost organizat intr-o noua formula, in premiera in Romania intr-o cursa pe circuit vehiculele istorice participante evoluand simultan pe pista.

Concurentii inscrisi la competitie au concurat la doua categorii, Clasic (Regularitate - 24 de participanti) si Sport (Vehicule istorice preparate pentru competitii - 11 participanti).

A fost cu siguranta cea mai spectaculoasa editie de pana acum, pilotii implicati in Campionatul National de Viteze in Coasta - Grupa I (Vehicule Istiorice) facand spectacol. Dupa mansele de calificare la Categoria SPORT, au urmat in cinci serii participantii la categoria CLASIC. Pe primele trei locuri s-au situate in ordine Andrei Andronic (Mercedes 450 SL), castigatorului Categoriei CLASIC, Florian Nedelcu (Fiat 124 Sport Coupe) si Mihai Atanasiu (Audi 100). Mult asteptatul duel de la Categoria SPORT a tinut asistenta cu inima la gura, principalii actori fiind Bogdan Rusea (Porsche 911 Carrera) si Gunther Graef (BMW 1602) care au oferit un spectacol de zile mari. Conform proverbului, castigator a fost al treilea concurent, Gabriel Stanciu (Ford Escort Mk I) care a facut o cursa solitara in a doua grupa, atent la timpul impus, reusind penalizari minime si un nou record de circuit .

RETROMOBIL Grand Prix a fost prima competitie desfasurata pe Autodromul Titi Aur, o locatie de exceptie care suntem convinsi ca va creste mult nivelul evenimentelor pe care le va gazdui, gratie dotarilor de ultima ora , arhitecturii circuitului si nu in ultimul rand a profesionalismului echipei de profesionisti conduse de pilotul Titi Aur. Comisia Sportiva a R.C.R. a trecut o proba de foc, organizand ireprosabil evenimentul, intr-o noua locatie, fapt care a sporit dificultatea misiunii. Multumim participantilor, oficialilor, sponsorilor, gazdelor noastre, fotografilor si jurnalistilor prezenti in numar mare la eveniment.

© 2001-2018 Retromobil Club Romania