RETRO PARADA TOAMNEI 2016

Expozitiile de primavara/toamna organizate RETROMOBIL CLUB ROMANIA in toata tara se bucura de la an la an de participari tot mai numeroase. RETRO PARADA TOAMNEI a fost organiza anul acesta in trei etape, sambata 15 octombrie in nouasprezece de orase, duminica 16 octombrie in sase orase, seria find inchisa in 22 octombrie la Sfantul Gheorghe. Evenimentul s-a desfasurat in premiera la Satu Mare si Medias.

La Bucuresti expozitia a avut o desfasurare inedita. A debutat la ora 10.00 in Parcul Lumea Copiilor cu o expozitie de o ora, a inclus o parada pe ruta Bd. Tineretului-Bd. Dimitrie Cantemir-Pta Unirii-Pta Universitatii si s-a incheiat in zona Teatrului National cu o expozitie in(out)door organizata cu sprijinul firmei Interparking. Evenimentul a fost dedicat pionerilor miscarii retromobilistice romanesti, zona Intercontinental gazduind finish-ul primului raliu de vehicule istorice organizat in Romania in 1972. Organizatorii au dorit ca locatia sa fie Piata Universitatii dar Primaria Municipiului Bucuresti a refuzat cererea motivand ca zona statuilor este ocupata de un alt eveniment. Faptul ca locatia a fost absolut goala sambata 15 octombrie ne scuteste de orice alte comentarii.

Felicitari primariilor din oraselor care sustin in mod constant acest eveniment oferind posibilitatea expunerii vehiculelor istorice in locatii centrale ALBA IULIA - Poarta III Obeliscul lui Horea (11 participanti), ARAD - Piata Avram Iancu (26), BACAU - Piata Tricolorului (22), BAIA MARE - Piata Millenium (47), BRASOV - Piata Sfatului (29), CLUJ NAPOCA - Piata Unirii (35), CONSTANTA - Faleza Cazino (33), CRAIOVA - Piata Mihai Viteazul (28), CURTEA DE ARGES - Biserica Domneasca (19), MEDIAS - Piata Regele Ferdianand I (21), ORADEA - Piata Unirii (24), PLOIESTI - Ploiesti Shopping City (43), RAMNICU VALCEA - Annabella A-Z - Bd. Dem Radulescu (9), SIBIU - Piata Mica (38), TARGOVISTE - Piata Tricolorului (40), TARGU MURES - Piateta Cetatii Medievale (30), TIMISOARA - Piata Operei (49), VASLUI - Centrul Civic (16), BUZAU - Bd. Nicolae Balcescu (22), GALATI - Stadionul Dunarea (15), IASI - Pietonal Stefan cel Mare (20), SATU MARE - Piata Prefecturii (27), SUCEAVA - Iulius Mall (19), CAMPULUNG MUSCEL - Bd. Pardon (15), SF. GHEORGHE - Zona pietonala (44).

Timisoara a continuat si anul acesta, cu sprijinul firmei AMR Leasing Afn SA, frumoasa traditie de a organiza o expozitie cu participare internationala, in Piata Operei fiind prezente 22 de vehicule istorice sosite din Serbia (18) si Croatia (4). In total RETRO PARADA TOAMNEI a reunit in 26 de orase un numar de 827 de vehicule istorice, ceea ce reprezinta un nou record de participare. Lansat in 2012 in opt orase evenimentul a reunit la prima editie 264 de vehicule istorice (34 in Bucuresti), evoluand in 2013 la 436 de vehicule (98 B) in 17 orase. In 2014 participarea a fost in 23 de orase de 715 vehicule istorice (112 B), iar anul trecut s-a inregistrat 735 de vehicule istorice (95 B) in 26 de orase. Aceasta evolutie este cea mai buna radiografie a dezvoltarii constante a miscarii vehiculelor istorice in ultimii ani.

© 2001-2017 Retromobil Club Romania