Pasi atestare vehicul istoric / inscriere in club

1Iti faci cont pe site-ul Retromobil
2Completezi formularul atestare / inscriere club
3Primesti raspunsul in cont si pe e-mail

Redirecționează 3.5% din impozit

REDIRECȚIONEAZĂ 3.5% DIN IMPOZITUL TĂU PE VENIT CĂTRE RETROMOBIL CLUB ROMANIA

Fă un gest benefic clubului și, cu prețul a câteva minute, completează formularul și redirecționează 3.5% din impozitul pe venit datorat statului către Retromobil Club Romania.

3.5%: acest mic ajutor din partea ta, care nu implică nici un cost, va susține activitatea pe care Retromobil Club Romania o desfășoară pentru tine și pentru comunitate.

Poți opta pentru redistribuirea sumei până pe 25 Mai 2024 . Dacă ai prieteni care nu s-au alăturat unei alte cauze, povestește-le despre noi și roagă-i să completeze aceste formulare cu datele noastre de identificare fiscale.


CUM REDIRECȚIONEZ 3.5% DIN IMPOZITUL PE VENIT CĂTRE RETROMOBIL CLUB ROMANIA

VARIANTA 1 - ONLINE
Poţi completa online, rapid și ușor, formularul 230 în pe pagina Retromobil a platformei online de redirecționare a 3.5% din impozitul anual către un ONG, la adresa  https://redirectioneaza.ro/rcr

Urmează instrucțiunile prezentate acolo. Vei putea completa și semna online și poți opta pentru ca Retromobil Club Romania să depună formularul pentru tine sau pentru a descărca și imprima formularul și a-l depune personal.


VARIANTA 2. MANUAL

PASUL 1 - Descarcă formularul 

Dacă ești salariat sau pensionar, descarcă Formularul 3.5% , precompletat cu datele Retromobil Club Romania, de AICI

Daca ai alt tip de venit, din activități independente, completează Declarația Unică pe site-ul www.e-guvernare.ro (instrucțiunile pentru completarea Declarației Unice le găsești AICI)

PASUL 2 - Completează formularul 230

Tipărește formularul și completează de mână, cu majuscule, doar la secțiunile:

  • I. Date de indentificare contribuabil
  • II. Optiunea privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 1 sau 2 ani
  • Procentul din impozit: 3.5%

Semnează la secțiunea: semnătură contribuabil (stânga jos)

  • !!! Nu este nevoie să atașezi Fișa Fiscală
  • !!! Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) 

PASUL 3 - Trimite / Depune formularul 230

Te rugăm ca până la data de 25 mai 2024 să trimiti formularul prin una din următoarele metode:

Dacă ai ales să depunem noi formularul pentru tine, te rugăm sa ni-l trimiți, cel târziu, până în data de 20 Mai 2024 – astfel încât echipa noastră să aibă timpul necesar procesării formularului.


Detalii suplimentare:
De ce este important? Este important pentru că este dreptul tău de a decide în ce mod se pot utiliza acești bani și îți oferă posibilitatea de a susține activitatea Retromobil Club Romania.

Pentru că este o organizație non-guvernamentală cu personalitate juridică, Retromobil Club Romania se află în sfera organizațiilor nonprofit în beneficiul cărora poți redirecționa 3.5% din impozitul pe venitul realizat anul trecut.

Orice contribuabil poate dispune direcționarea a 3.5% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizație non-guvernamentală dorește (asociație, fundație etc. conform art. 82, alin. 6 din Codul Fiscal). În acest fel, impui statului modul în care dorești să fie cheltuită o parte din impozitul tău pe venit.

Aceasta NU este o donație. Este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte (3.5%) din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2023. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat.

Formularul 230 este o metodă prin care oricine își poate redirecționa până la 3.5% din impozitul anual sau pentru o perioadă de până la doi ani către un ONG, așa cum este și Asociatia Retromobil Club Romania. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul Retromobil Club Romania.

Distribuirea sumei reprezentând până la 3.5% din impozitul pe venitul datorat poate fi solicitată prin cerere pentru aceiaşi beneficiari pentru o perioadă de cel mult 2 ani şi va putea fi reînnoită după expirarea perioadei respective.

Dacă dorești să iei legătura cu Retromobil Club Romania pentru colectarea formularului sau dacă ai întrebări, scrie-ne la doneaza @ retromobil.ro și îți vom răspunde cât mai curând posibil. 

Îți mulțumim!


Autentificare

SUS