Pasi atestare vehicul istoric / inscriere in club

1Iti faci cont pe site-ul Retromobil
2Completezi formularul atestare / inscriere club
3Primesti raspunsul in cont si pe e-mail

DONEAZĂ

DONEAZĂ!

Suntem datori față de generațiile viitoare să protejăm istoria noastră automobilistică!

Avem nevoie de tine, pentru ca noi toți și urmașii noștri să ne bucurăm, acum și în viitor, de ceea ce are de oferit istoria automobilului. Dacă și ție îți pasă, atunci ajută-ne să protejăm patrimoniul automobilistic și devino parte a familiei celor ce respectă, promovează și prețuiesc trecutul automobilistic.

Implică-te, chiar astăzi, prin una dintre modalitățile de mai jos.


1. TRANSFER BANCAR
Poți dona direct prin transfer bancar sau poți depune suma dorită, cash, la sucursalele băncilor BRD. Sunt necesare doar cartea de identitate, specificarea sumei pentru donație și a contului Retromobil Club Romania.

CONT: RO70 BRDE 445S V007 8238 4470 (RON)
Banca: Banca Romana pentru Dezvoltare - Sucursala Triumf
Beneficiar: Retromobil Club Romania
CUI: 11189593
Descriere: Donatie

Dacă ai întrebări, scrie-ne la doneaza @ retromobil.ro și îți vom răspunde cât mai curând posibil. Îți mulțumim!


2. REDIRECȚIONEAZĂ 3,5% DIN IMPOZITUL PE VENIT

Orice contribuabil poate dispune direcționarea a 3.5% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizație non-guvernamentală dorește (asociație, fundație etc. conform art. 82, alin. 6 din Codul Fiscal). În acest fel, contribuabilul poate impune statului modul în care dorește să fie cheltuită o parte din impozitul său pe venit.

Pentru că este o organizație non-guvernamentală cu personalitate juridică, Retromobil Club Romania se află în sfera organizațiilor nonprofit în beneficiul cărora poți redirecționa 3,5% din impozitul pe venitul realizat anul trecut. Poți opta pentru redistribuirea sumei până pe 25 Mai 2024 .

Aceasta NU este o donație. Este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte (3.5%) din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2023. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat.

3.5% - un mic ajutor din partea ta, care nu implică nici un cost - acest gest este benefic acestui club. Susține activitatea Retromobil și cu prețul a câteva minute intră pe această platformă, completează formularul și redirecționează 3,5 % din impozitul datorat. 

Detalii aici: https://retromobil.ro/doneaza/redirectioneaza-35-din-impozit 

Dacă ai întrebări, scrie-ne la doneaza @ retromobil.ro și îți vom răspunde cât mai curând posibil. Îți mulțumim!


3. CONTRACT DE SPONSORIZARE

Dacă reprezinţi o societate comercială, susţine Retromobil Club Romania direcţionând până la 20% din impozitul pe profit pe anul în curs, în baza Legii Sponsorizării.

Contribuabili care platesc impozit pe profit

Potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal si Legii nr. 32/1994, privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare, contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat, sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

  1. valoarea calculata prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri; 
  2. valoarea reprezentand 20% din impozitul pe profit datorat.

Contribuabili care platesc impozit pe venit

Potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal si Legii nr. 32/1994, privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare, contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad 20 % din impozitul pe venit datorat in fiecare trimestru. 

Solicită detalii și contractul de sponsorizare la doneaza @ retromobil.ro . Dacă ai întrebări, scrie-ne la aceeași adresă și îți vom răspunde cât mai curând posibil.  Îți mulțumim!


Asociația Retromobil Club Romania este Asociaţia națională a deţinătorilor și restauratorilor de vehicule istorice, este o asociație cu personalitate juridică, apolitică, non-profit și fără activitate sindicală. Scopul Asociaţiei Retromobil Club Romania este de a promova și încuraja conservarea, restaurarea și utilizarea vehiculelor istorice în condiţii istorice și tehnice corecte, militând pentru libera circulație și armonizarea legislației naționale, în ceea ce privește vehiculele istorice, cu legislația Uniunii Europene și a normelor Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (F.I.V.A.).

Retromobil Club Romania există pentru că în 1998, acum un sfert de secol, 21 de entuziaști și-au asumat, fără interese ascunse, misiunea de a păstra și utiliza vehiculele istorice și de a promova și încuraja menținerea și restaurarea acestora.

Asociația Retromobil Club Romania, astăzi cu peste 3000 membri, este cea mai importantă asociație de profil din țară, fapt datorat membrilor săi care fac eforturi considerabile de a restaura și de a întreține vehicule istorice care se înscriu în patrimoniul tehnic și cultural național și mondial. Asociația Retromobil Club Romania este de 20 de ani membru deplin F.I.V.A. - Federation Internationale des Vehicules Anciens (fondata in 1966 la Paris - recunoscută de UNESCO) și este A.N.F. - Autoritatea Nationala F.I.V.A. pentru România.


Termenii și condițiile pentru donații pot fi găsiți aici: https://retromobil.ro/termeni-si-conditii-pentru-donatii

Mai multe informații despre modul în care RCR gestionează datele dumneavoastră personale puteți găsi expuse separat în politica de confidențialitate RCR, aici: https://retromobil.ro/politica-gdpr

Dacă dorești să iei legătura cu Retromobil Club Romania în privința donațiilor, scrie-ne la doneaza @ retromobil.ro și îți vom răspunde cât mai curând posibil.

Autentificare

SUS