Pasi atestare vehicul istoric / inscriere in club

1Iti faci cont pe site-ul Retromobil
2Completezi formularul atestare / inscriere club
3Primesti raspunsul in cont si pe e-mail

Istoric

Asociatia nationala a posesorilor si restauratorilor de vehicule istorice, RETROMOBIL CLUB ROMANIA (R.C.R.)

Evenimentele organizate de RETROMOBIL CLUB ROMANIA au un caracter cultural-sportiv, contribuind la mentinerea in stare optima a unor vehicule istorice, precum si la cultivarea pasiunii de colectionare si restaurare a acestora. RETROMOBIL CLUB ROMANIA este la ora actuala cea mai importanta asociatie de profil din tara, fapt ce se datoreaza minunatilor sai membri care fac eforturi considerabile sa restaureze si sa intretina vehicule istorice care se inscriu in patrimoniul tehnic si cultural national si , de ce nu, mondial. Ca o confirmare a acestui fapt, la Adunarea Generala a F.I.V.A. - Federation Internationale des Vehicules Anciens (fondata in 1966 la Paris - recunoscuta de UNESCO) care a avut loc la Malaga (Spania) in perioada 22-26 octombrie 2003, RETROMOBIL CLUB ROMANIA a fost acceptata cu unanimitate de voturi sa faca parte din acest organism international, devenind astfel A.N.F. - Autoritatea Nationala F.I.V.A. In prezent trei dintre evenimentele organizate de R.C.R. sunt incluse in calendarul F.I.V.A. In perioada 16-18 noiembrie 2017 R.C.R. a organizat la Bucuresti Adunarea Generale F.I.V.A. la care au participat delegatii din cele 64 de state membre ale federatiei internationale de profil.

Membrii R.C.R. detin vehicule care au fost conservate in perfecta stare de functionare sau au fost supuse unui proces de restaurare, sunt originale si sunt atestate ca vehicul istoric. Clubul are filiale in toate judetele tarii si diaspora, reunind peste 4500 de membri.

Clubul regrupeaza exemplare de certa valoare tehnica si istorica premiate la diferite competitii interne si internationale, vehicule istorice fabricate in perioada 1899-1994. Clubul promoveaza pe plan intern si international vehiculele istorice de fabricatie romaneasca produse de firmele ARO, DACIA, TV, MOBRA, CARPATI, OLTCIT si SR.

Activitatea de peste un sfert de secol a clubului se constituie intr-un demers cultural, de instruire a noilor generatii cu privire la istoria autovehiculelor, Romania fiind in topul primelor zece tari din Europa care au introdus automobilul si a sasea tara in care s-au organizat curse de automobile. Membrii clubului detin peste 10.000 de vehicule istorice dintre care mai mult de 5% au fost fabricate inainte de 1944. Din nefericire, Romania este unul din putinele state europene care nu detine un Muzeu al Automobilului astfel incat R.C.R. face oficiul de "muzeu pe roti" ori de cate ori organizeaza un eveniment. Proiectul fondarii la Bucuresti a unui muzeu de profil ramane prioritar pe lista de proiecte a clubului. Din pacate acest proiect se loveste in prezent de indiferenta autoritatlor.

Cu siguranta locul oricarui pasionat de vehicule istorice este alaturi de RETROMOBIL CLUB ROMANIA !

PREZENT
2017

Site-ul cel actual, a treia versiune, a fost realizat in 2017. R.C.R. constituie partenerul ideal pentru promovarea numelui diverselor companii, pana in prezent numeroase firme promovandu-si imaginea prin intermediul evenimentelor organizate de club.

2016

R.C.R. organizeaza anual o serie de manifestari (parade, raliuri, expozitii, simpozioane) : "Retro Parada Primaverii", "Retromobil vine in orasul tau", "Raliul CARPATI RETRO", "Raliul Memorial Giurgiu 1904", "Standul Retromobil", «Antebellum», «Raidul Transfagarasan», «Raid M461», «Cu zimbrul prin Carpati», «Concursul de Eleganta Sinaia», "Fabricat in Romania", "Retromobil Fest", "Retro Parada Toamnei". Din 2016 R.C.R. organizeaza anual prin Comisia de Evenimente ‘Campionatul Raliurilor de Regularitate pentru Vehicule Istorice’ (C.R.R.V.I.) competitie compusa din 5-8 raliuri de regularitate. R.C.R. sustine o serie de alte evenimente anuale organizare cluburile sau asociatiile afiliate asa cum este Campionatul de Circuit organizat in parteneriat cu Romanian Retro Racind si FRAS. Anual clubul doneaza suma de 2000 de euro unei institutii caritabile/culturale. https://www.romanianretroracing.com/


2005

Incepand din 2005, clubul editeza anual un calendar ilustrat cu fotografiile vehiculelor detinute de membrii sai. Retromobil Club Romania este autorizata sa emita la nivel national Atestatele de Vehicul Istoric si la nivel international a Carti de Identitate F.I.V.A. Comisia Tehnica a R.C.R. a emis pana in prezent peste 11.000 de atestate si peste 400 de Carti F.I.V.A. In cadrul clubului fiinteaza opt sectii dedicate marcilor ARO, DACIA, RENAULT, OLTCIT, TRABANT-WARTBURG, FORD, FIAT, motocicletelor, vehiculelor isrorice antebelicem militare si americane. Clubul are filiale in toate judetele tarii si in capitala, plus o filiala ce reuneste romanii din diaspora. Cele mai mari Filiale Judetene R.C.R. sunt Bucuresti (peste 1000 de membri, include si Ilfov), Cluj si Maramures (peste 200 de membri), Arad, Brasov, Constanta, Prahova, Sibiu si Timis (peste 150 membri) .  https://fiva.org/en/fiva-home/

2001

Data de 27 septembrie 2001 are o semnificatie aparte pentru membrii R.C.R., MS Regele Mihai devenind Presedinte de Onoare al RETROMOBIL CLUB ROMANIA in cadrul unei festivitati organizate la "Standul Retromobil" din cadrul S.A.B. 2001. Concursul de Eleganta Sinaia se desfasoara anual incepand cu anul 2011 pe Domeniul Regal Peles sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regelui Mihai (exceptie perioada pandemica 2020-2023 in care organizarea a fost suspendata). Prin acest eveniment traditia Concursului de Eleganta, organizat in 1934 si 1935 la Sinaia de Automobil Clubul Regal Roman (A.C.R.R.), merge mai departe fiind cel mai important eveniment automobilistic international desfasurat anual in Romania.

https://concursuldeeleganta.ro/

2000

In 1998 designer-ul Raluca Negoita a realizat prima sigla a clubului, care avea sa capete forma actuala in iulie 2000, autorul noii sigle fiind scenograful Cristian Ivan.

1999

Din 1999 clubul detine un site propriu.

1998

Asociatia Nationala a Posesorilor si Restauratorilor de Vehicule Istorice, RETROMOBIL CLUB ROMANIA (R.C.R.) , a luat fiinta in primavara anului 1998. 21 de pasionati de vehicule istorice s-au reunit la Bucuresti si au hotarat fondarea unei asociatii care sa fie organizata si sa functioneze dupa principiile gruparilor similare din tarile cu traditie in domeniu. Inceputul a fost anevoios, presarat chiar cu obstacole : procedura de inregistrare de lunga durata, piedici puse de persoane "binevoitoare", birocratia de care te lovesti la tot pasul, etc . Dupa infiintare, clubul a inceput sa devina o prezenta obisnuita pe scena automobilismului romanesc. Dupa o parada Bucuresti-Snagov si o prezenta pe Stadionul Metalul din capitala la o etapa de Autocross a urmat primul eveniment marcant organizat de R.C.R. , Standul RETROMOBIL din cadrul S.A.B. '98. Primul sediu al clubului a fost in Str. Ispravnicului, au urmat cele din Str. Agricultori si Str. Gilortului,  Str. Zeicani, Bd. Elisabeta, Str Nicolae Filipescu. In primavara anului 2023 R.C.R. a achizitionat actualul sediu situat intr-o zona istorica a capitalei (Cartierul Cotroceni), Str. Dr. Victor Poloni nr. 25 (Pater). 

  Sigla RCR 1998 - 2000

Presedintii R.C.R. (1998-prezent) :

  • Dan Cazacu (1998-2005),
  • Ovidiu Ionescu (ianuarie 2005-2007),
  • Giusseppe Rossi (martie 2007-2012),
  • Bogdan Coconoiu (aprilie 2012-2020)
  • Gabriela Măgureanu (iulie 2020-prezent)
1998 › INFIINTARE

Autentificare

SUS