Pasi atestare vehicul istoric / inscriere in club

1Iti faci cont pe site-ul Retromobil
2Completezi formularul atestare / inscriere club
3Primesti raspunsul in cont si pe e-mail

Istoriografie

ISTORIOGRAFIA FENOMENULUI AUTOMOBILISTIC ROMANESC

Salut !

Ai intrat în mediul online prin intermediul căruia Retromobil Club România pune la dispoziția celor interesați informații privind fenomenul automobilistic din România.

Ne propunem ca în această pagină să centralizăm date de documentare care relatează istoria invențiilor românești în domeniul auto, prezintă personalități ale motorsportului, ilustrează vehiculele de fabricație românească și arhivează paginile de grafică din domeniul auto.


Ne dorim că recuperarea și diseminarea prezenței arhive să constituie un demers educativ, care să cultive interesul pentru vehiculele istorice, contribuind la susținerea conservării, restaurării și utilizării lor în condiții tehnice și istorice corecte.

Fără a avea pretenția unei prezentări exhaustive, dorim că această secțiune să fie un demers colaborativ care prin efortul pasionaților pe care îi incuranjam să participe la inițiativa, să strânga și să structureze cât mai multe informații despre istoria auto din România.


Îi așteptăm pe toți pasionații care dețin  documente precum fotografii de prezentare, documentații tehnice de fabricație, prospecte și pliante de prezentare comercială, materiale de promovare din presa vremii despre modelele de autovehicule fabricate în România să ne scrie la cultura (at) retromobil.ro pentru a putea iniția colaborarea!


Autovehicule RomâneștiDACIA 1300

Autotunul de stins incendii SR 114 – UMT

Grafică AUTOAfiș și bandă desenată – Puiu Manu


ReclameAutentificare

SUS