Pasi atestare vehicul istoric / inscriere in club

1Iti faci cont pe site-ul Retromobil
2Completezi formularul atestare / inscriere club
3Primesti raspunsul in cont si pe e-mail

Istoria Raliului Carpați Retro - 24 de ani de regularitate!


Istoria Raliului Carpați Retro - 24 de ani de regularitate!Raliul Carpați Retro a fost lansat de Retromobil Club România în anul 2000, ca o continuare a tradiției Festivalului Automobilelor de Epocă desfășurat la Sinaia începând cu anul 1983, eveniment care includea și un raliu de regularitate pe ruta București - Sinaia. După trei ediții care au avut ruta București-Sinaia, din rațiuni organizatorice, s-a decis ca ruta și destinația raliului să fie diferite la fiecare ediție.

Inițial probele de regularitate se cronometrau la minut, departajarea în Clasamentul General fiind făcută prin probe de slalom. În 2004 raliul a inclus și o probă pe circuitul Amckart - de aici apărând cursa Retromobil Grand Prix care după doi ani a fost inclusă în Retromobil Fest.  Din 2013 cronometrarea se face la zecime de secundă, inițial cu un sistem cu presostat. Ulterior, s-a dezvoltat și propriul sistem de cronometrare, pe baza balizelor statice amplasate pe traseu. În prezent se utilizează un sistem pe bază de GPS – ChronoFun . 

De-a lungul anilor, raliul s-a bucurat de participarea internațională, cu echipaje din Italia, Bulgaria și Ungaria aliniate la start. Participanții au avut ocazia să descopere locuri superbe din România, a căror frumusețe parcă se amplifică la parcurgerea acestora la volanul unui automobil istoric. În 2014 raliul a depășit granițele țării, având ca punct final Chișinăul. Fiecare din cele 22 de ediții desfășurate până în prezent a fost o reușită și rămâne în memoria participanților ca un moment cu totul special. 


Recordul de victorii în Raliul Carpați Retro îi aparține lui Șerban Enache: 5 victorii, 2 locuri II și 1 loc III. Bogdan Coconoiu are de partea sa recordul participărilor (16 ediții - 3 locuri II și 3 locuri III).

Cu toate că lista de mai jos poate părea doar o simpla înșiruire, ea păstrează vie memoria unor locuri, întâmplări și în primul rând a OAMENILOR care constituie istoria Retromobil Club România! (click pe denumire, unele dintre ediții au și o pagină proprie cu documentare)


Lista câștigătorilor Raliului CARPAȚI RETRO (2000 - 2020):Autentificare

SUS