Pasi atestare vehicul istoric / inscriere in club

1Iti faci cont pe site-ul Retromobil
2Completezi formularul atestare / inscriere club
3Primesti raspunsul in cont si pe e-mail

CRRVI 2016

Sezonul CRRVI 2016 - prima ediție


Începând cu anul 2016, evenimentele de regularitate pentru automobile istorice desfășurate independent au fost reunite de Comisa de Evenimente (pe atunci Comisia Sportivă) a Retromobil Club România într-un campionat național. S-a născut astfel CRRVI - Campionatul Raliurilor de Regularitate pentru Vehicule Istorice - un pas firesc pentru dezvoltarea mișcării retro din țara noastră.

Prima ediție a CRRVI a fost formată din 7 etape, toate din sezonul 2016.  Implicarea la nivelul CRRVI 2016 a fost la nivelul a 158 de echipaje distincte (perechi pilot/copilot).

Etapa CRRVI
Data
Denumire
Rezultate Finale
1
22 - 23 aprilie 2016
Old Cars Rally Cheia - ediția a VI-a
Link Rezultate
2
14 - 15 mai 2016
Castle Rally - ediția a II-a - Târgu Mures
Link Rezultate
3
21 - 22 mai 2016
Moldova Classic Rally - ediția a II-a - Vaslui
Link Rezultate (PDF) - indisponibil
4
18 - 20 August 2016
Sibiu Rally Challenge
Link Rezultate (PDF)
5
2 - 3 septembrie 2016
Raliul Carpați Retro - ediția XVII
Link Rezultate (PDF) - indisponibil
6
16 - 17 septembrie 2016
Kronstadt Classic Rally - ediția VIII
Link Rezultate (PDF) - indisponibil
7
24 septembrie 2016
Raliul "Memorial Giurgiu 1904" - ediția XVIII
Link Rezultate (PDF) - indisponibil


Rezultate finale sezon 2016: Link Rezultate finale sezon CRRVI 2016 (xls)


CLASAMENT GENERAL 2016 Echipaje

  1. Gabriel Stanciu/Bogdan Iancu
  2. Gabriel Rosu/Aurelian Madem/Mariana Rosu
  3. Florin Nedelcu/Serban Enache/Razvan Jianu

Etapa 1 - Old Cars Rally Cheia - ediția a VI-a - 22 - 23 aprilie 2016


În perioada 22-23 aprilie 2016 Clubul Vehiculelor de Epoca a organizat raliul de regularitate ‘’Old Cars Rally Cheia 2016’’, prima etapa din cadrul CRRVI (Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice) organizat de Retromobil Club Romania membru FIVA. Concursul s-a desfășurat și cu sprijinul ACR (Automobil Clubul Roman) membru FIA, autoritatea națională pentru sportul automobilistic desemnata de FIA pentru Romania.

Startul competiției s-a dat vineri 22 aprilie ora 10 din parcarea Băneasa Shopping City – București. Traseul a fost de aproximativ 366km, cu 17 probe speciale însumând peste 90km și a cuprins renumitele trasee de raliu de la Baba Runca - Cheia și Râșnov – Pârâul Rece. Concurenții și-au putut reface forțele și calculele în ambianța plăcută de la punctele de neutralizare: restaurantele de la Seciu, Cheile Grădiștei și Il Refugio.
Cazarea, premierea și masa festivă au avut loc la hotelul Cheia din stațiunea Cheia (Prahova).

Etapa CRRVI: 1 / 2016
Denumire: Old Cars Rally Cheia - ediția a VI-a
Data: 22 - 23 aprilie 2016
Locație: București, Ilfov, Prahova, Brașov
Organizator: Clubul Vehiculelor de Epoca

Echipaje participante: 23
Lungime totală traseu: 366km
Lungime totală probe: 90km
Număr probe speciale: 17
Rezultate: Link Rezultate


Etapa 2 - Castle Rally - ediția a II-a - Târgu Mureș - 14 - 15 mai 2016


Asociația Classic Car Club Mureș (ClassicCarClub.ro),  a organizat, în 14 - 15 mai 2016, în parteneriat cu Retromobil Club Romania, evenimentul Castle Rally - ediția a II-a, ca etapă în cadrul CRRVI.

În prima zi a raliului s-a vizitat județul Mureș (cu o etapă în Târgu-Mureș), iar a doua zi, mai multe etape și repere turistice din județul Mureș. La eveniment au participat atât echipaje din România cât și din Ungaria, Belgia, Italia, Austria și Serbia.


Etapa CRRVI: 2 / 2016
Denumire: Castle Rally - ediția a II-a - Târgu Mureș
Data: 14 - 15 mai 2016
Locație: Mureș
Organizator: Classic Car Club Mureș (ClassicCarClub.ro)

Echipaje participante: --
Lungime totală traseu: --km
Lungime totală probe: --km
Număr probe speciale: --
Rezultate: Link Rezultate


Etapa 3 - Moldova Classic Rally - ediția a II-a - Vaslui - 21 - 22 mai 2016

A doua ediție a Moldova Classic Rally a avut loc în județul Vaslui și s-a bucurat de un real succes. Concursul a fost conceput ca o acțiune regională și este organizat anual în diferite județe ale Moldovei, prin inițiativa filialelor județene a Retromobil Club România. 

Moldova Classic Rally 2016 s-a desfășurat pe un traseu de aproximativ 180 de kilometri și a avut o distanță totală a Testelor de Regularitate de aproximativ 50 de kilometri.
La eveniment au participat 27 de autoturisme, toate deținătoare ale atestatului de “Vehicul Istoric”. Participanții din acest an au venit din județele Iași, Suceava, Bacău, Neamț, Brăila, Buzău, Constanța, Vaslui, Ilfov, dar și din București și Chișinău. Startul a avut loc din Centrul Civic al Vasluiului, iar echipajele concurente au parcurs un traseu bine delimitat până la Bârlad. Finish-ul a avut loc tot în Centrul Civic al Vasluiului.


Etapa CRRVI: 3 / 2016
Denumire: Moldova Classic Rally - ediția a II-a
Data: 21 - 22 mai 2016
Locație: Vaslui
Organizator: Retromobil Club România - filiale județene
LINK VIDEO
https://www.youtube.com/watch?v=T2lM0ynjhR8
Echipaje participante: 27
Lungime totală traseu: 180km
Lungime totală probe: 50km
Număr probe speciale: --
Rezultate: - indisponibil


Etapa 4 - Sibiu Rally Challenge - ediția a II-a - 18 - 20 august 2016

Sibiu Rally Challenge s-a desfășurat în perioada 18 – 20 august 2016, sub egida Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), Retromobil Club România (RCR) și Automobil Clubul Român (ACR). Sibiu Rally Challenge este un eveniment cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și susținut de Orange.

La startul evenimentului au fost 68 de modele, cel mai vechi fiind un Austin 20/4 Sedan Tourer din 1924. Vineri, în prima zi a Sibiu Rally Challenge, concurenții au avut de parcurs un total de 140,31 km. Traseul a trecut prin Ocna Sibiului, Loamneș, Gusu, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Rod, Tilișca, Galeș, Săliște, Vale, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari, Cisnădioara și retur în Sibiu. 

Sâmbătă, în ziua a doua a Sibiu Rally Challenge, echipajele au cucerit Transfăgărășanul. Startul s-a dat la ora 08:30 din Piața Mare a orașului Sibiu, iar piloții au trecut prin localitățile Șura Mare, Slimnic, Ruși, Șeica Mare, Agârbiciu, Axente Sever, Copșa Mică, Târnava, Mediaș, Brateiu, Saroși pe Târnave, Biertan, Richiș, Pelișor, Bârghiș, Ighișu Vechi, Alțâna, Nocrich, Cornățel, Nucet, Săcădate, Porumbacu de Jos, Scoreiu, Cârțișoara, Bâlea Cascadă, Bâlea Lac și apoi retur spre Sibiu, pe un traseu cu o lungime de aproape 290 km. Sosirea a avut loc în Piața Mare a orașului unde s-a desfășurat și festivitatea de premiere. 

La categoria Speed Challenge au luat startul 11 echipaje care, vineri și sâmbătă, au parcurs două probe speciale pe Călugăru și Transfăgărășan. 


Etapa CRRVI: 4 / 2016
Denumire: Sibiu Rally Challenge - ediția a II-a
Data: 18 - 20 august 2016
Locație: Sibiu
Organizator: Retromobil Club Romania

Echipaje participante: 68
Lungime totală traseu: 430km
Lungime totală probe: --km
Număr probe speciale: -
Rezultate: Clasament generalClasament FIVA Clasament CRRVI
Etapa 5 - Raliul Carpați Retro - ediția XVII - 2 - 3 septembrie 2016


În perioada 2-3 septembrie 2016 Retromobil Club Romania a organizat raliul de regularitate ‘’Carpați Retro - ediția XVII’’, ca etapa din cadrul CRRVI (Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice). Raliul Carpați Retro a fost lansat de RETROMOBIL CLUB ROMANIA în anul 2000. S-a dorit ca aceasta competiție de regularitate să reia tradiția raliurilor optzeciste desfășurate pe ruta București-Sinaia. După trei ediții care au avut ruta București-Sinaia, din rațiuni organizatorice, s-a decis ca destinația raliului să fie la fiecare ediție alta. 

La startul competiției s-au aliniat 50 de echipaje cu 26 de tipuri de mașini (lista de start), care au pornit vineri 2 septembrie începând cu ora 14.00 (primul echipaj) din curtea Palatului Brukenthal din Avrig. Prima etapă Avrig-Orăștie a avut ca punct final complexul Arsenal Park, gazda evenimentului. Arsenal Park este un complex turistic (***) amenajat într-o fostă bază militară, transformată într-un parc de aventură populat cu tehnică militară care constituie un veritabil muzeu militar (camioane, autotunuri, tancuri, avioane, tunuri, elicoptere, transportoare blindate, auto șenilate, locomotive cu aburi, etc) și hotel.

Sâmbătă 3 septembrie, începând cu ora 10.00 s-au desfășurat alte două etape ale raliului, Orăștie (Arsenal Park) – Hunedoara (Castelul Huniazilor) și Hunedoara (Castelul Huniazilor) – Hațeg-Orăștie (Arsenal). Între cele două etape participanții au luat prânzul la Castelul Huniazilor. Seara a avut loc cina festiva cu festivitatea de premiere. 


Etapa CRRVI: 5 / 2016
Denumire: Raliul Carpați Retro - ediția XVII
Data: 2 - 3 septembrie 2016
Locație: Avrig, Orăștie, Hunedoara, Hațeg
Organizator: Retromobil Club Romania
Echipaje participante: 50 (lista de start)
Lungime totală traseu: km
Lungime totală probe: km
Număr probe speciale: -
Rezultate: -


Etapa 6 - Kronstadt Classic Rally - ediția VIII - 16 - 17 septembrie 2016


Brașov, locul unde zgomotul motoarelor pe drumurile pitorești de munte a stârnit întotdeauna entuziasmul pasionaților, continuă tradiția automobilistica a curselor de altădată, găzduind Kronstadt Classic Rally. Kronstadt Classic Rally este in mod sigur o ocazie de a petrece doua zile într-o companie specială, de a vizita un ținut minunat, dar si de a fi antrenat in unicitatea relației mașină-pilot-copilot, tipică pentru cursele de regularitate.

În septembrie, o data în an, echipajele își înscriu mașinile clasice încărcate de istorie și farmec într-o cursa de regularitate si eleganta ce premiază valoarea adevăraților pasionați si stimulează sportivitatea tuturor concurenților, totul intr-un cadru de vis cu peisaje splendide.

Kronstadt Classic Rally propune tuturor participanților farmecul competițional al mașinilor de epoca într-un scenariu sportiv și stimulativ, atât pentru pilot cât și pentru copilot, lăsând caii putere să se subordoneze rigorilor sutimilor de secundă.

Classic Kronstadt Rally, ediţia 2016, a strâns, în Piaţa Unirii, în week-end, circa 20 de „bunicuţe” care de care mai frumoase şi... nepreţuite. Au putut fi admirate modele vechi, dar elegante de Porsche, Ford, Vokswagen, Chevrolet, Volvo, Skoda, Fiat, dar şi Dacia 1310 şi 1100. 

Etapa CRRVI: 6 / 2016
Denumire: Kronstadt Classic Rally - ediția VIII
Data: 16 - 17 septembrie 2016
Locație: Brașov
Organizator: Retromobil Club Romania - Filiala Brașov


Echipaje participante: 20
Lungime totală traseu: --km
Lungime totală probe: -km
Număr probe speciale: -
Rezultate: -


Etapa 7 - Raliul "Memorial Giurgiu 1904" - ediția XVIII - 24 septembrie 2016


Eveniment cu o mare tradiție, raliul păstrează vie memoria pionierilor automobilismului românesc care în 25 septembrie 1904 s-au întrecut într-o cursă pe ruta București - Giurgiu - București. 

Raliul Memorial Giurgiu 1904 a fost lansat de A.C.R. în anii 70. Începând cu anul 1999, organizarea evenimentului a fost preluata de Retromobil Club România care, în 2016 a organizat pentru a 18-a oară acest raliu. Traseul ediției 2016 a măsurat cca. 151 km și a inclus patru probe speciale.

Startul (din minut în minut) s-a dat la ora 10.00 la București Mall iar sosirea primului echipaj la Giurgiu a avut loc la ora 15.00 (Restaurant Perla). Pe lângă clasamentele alcătuite după vechime la ediția din acest an s-a acordat și „Cupa Dacia Clasic”.


Etapa CRRVI: 7 / 2016
Denumire: Raliul "Memorial Giurgiu 1904"- ediția XVIII
Data: 24 septembrie 2016
Locație: București, Ilfov, Giurgiu
Organizator: Retromobil Club Romania - Filiala București

Echipaje participante: 40
Lungime totală traseu: 151km
Lungime totală probe: 49km
Număr probe speciale: 4
Rezultate: -


Autentificare

SUS