Pasi atestare vehicul istoric / inscriere in club

1Iti faci cont pe site-ul Retromobil
2Completezi formularul atestare / inscriere club
3Primesti raspunsul in cont si pe e-mail

Ce este CRRVI?

Ce este CRRVI - Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice ?
Evenimente de regularitate

Un eveniment de regularitate este un tip de raliu în care obiectivul principal este menținerea exactă a vitezei și urmărirea precisă a timpului în care distanțele și traseul impuse sunt parcurse.

Spre deosebire de competițiile de viteză, evenimentele de regularitate permit participarea automobilelor și echipajelor fără o pregătire specială.

Deoarece evenimentele se desfășoară pe drumuri deschise circulației publice și conform Codului Rutier, șofatul la viteză maximă este interzis iar pilotarea în manieră sportivă descurajată. Vitezele medii impuse sunt de maxim 50 km/h. La Start, organizatorul transmite participanților ruta impusă (Road Book) și specificațiile privind viteza medie, timpul și distanța care trebuie parcursă, obiectivul participanților fiind să devieze cât mai puțin de la aceste valori. 

Așadar nu câștigă cel care merge mai repede sau ajunge primul la finish, ci echipajul care adună cât mai puține abateri (puncte de penalizare).

Evenimentele de regularitate reprezintă o modalitate activă de relaxare alături de prieteni sau familie, fiind un fel de întrecere de perspicacitate (necesară pentru calcul timpilor pe etape) și de navigație (pentru urmărirea și menținerea traseului), condimentată cu multă pasiune și frumoase momente de socializare prietenească.

Chiar dacă până acum 5 ani Raliurile de Regularitate nu au fost o noutate pentru România, din 2016, evenimentele de regularitate pentru automobile istorice desfășurate independent au fost reunite de Comisa de Evenimente (fosta Comisie Sportivă) a Retromobil Club România într-un campionat național. Vezi aici "Istoria Raliului Carpați Retro - 24 de ani de regularitate!"De ce un Campionat?

S-a născut astfel CRRVI - Campionatul Raliurilor de Regularitate pentru Vehicule Istorice - un pas firesc pentru dezvoltarea mișcării retro din țara noastră.

Scopul principal al evenimentelor din Campionat este să permită colecționarilor de vehicule de epocă să își conducă vehiculele în condiții optime de siguranță și să pună în valoare patrimoniul tehnic pe care îl constituie aceste vehicule.

Evenimentele de regularitate din cadrul CRRVI sunt organizate cu obiectivul de a permite participanților descoperirea patrimoniului turistic, arhitectural, cultural și istoric din țara noastră.

Varietatea și distribuția geografică a evenimentelor reunite a dus la atragerea unor participanți noi și la creșterea vizibilității mediatice a pasiunii noastre.


CRRVI a împlinit 7 ani în 2022

7 ani, în care, odată cu creșterea numărului de autovehicule istorice atestate, a crescut și numărul de evenimente locale și naționale și noi organizatori de evenimente de regularitate s-au alăturat.

În această perioadă, CRRVI a reușit să crească interesul participanților pentru evenimentele de regularitate și a fidelizat un nucleu solid de echipaje care participă la toate etapele. O consecință a fidelizării este și apariția echipelor - echipaje care participă împreună sub același steag și blazon!


STATISTICI

CRRVI

SEZON
SEZON
SEZON
SEZON
SEZON
SEZON

2021

2020

2019

2018

2017

2016

Echipaje distincte / unice

50
162
160
162
158Autentificare

SUS